Tapijt voor Vrede

Volg, like & deel Tapijt voor Vrede op facebook!

Samen met vluchtelingen en iedereen die mee wil bouwen, leggen we Tapijten voor Vrede. Zo gaan we op een gelijkwaardige manier met elkaar in contact. In buurthuizen, op markten en pleinen, bij kerken, moskeeën en synagogen, op uitnodiging en spontaan! 

 

Bel voor meer info met Marianne van Heeswijk, 06 45342223 of mail villavanheeswijk@gmail.com

Marianne van Heeswijk is genomineerd voor de eretitel Ambassadeur van de Verdraagzaamheid 2017 voor haar initiatief Tapijt voor Vrede. Meer info www.paleisvandeverdraagzaamheid.nl

Tapijt voor Vrede @ Domkerk

Op uitnodiging van de Domkerk hebben we op Vredeszondag eenTapijt voor Vrede bij de Dom in Utrecht gelegd. Grote dank aan alle Syrische en Nederlandse vrienden cq vrijwilligers, aan het enthousiaste publiek dat spontaan meebouwde en aan de weergoden voor het prachtige weer, echt ongelooflijk! Er werden niet alleen spontaan Deksels & Doppen gebracht maar ook een mooi Vredeskleed met 2 duiven wat we erbij gelegd hebben :) En doordat de witte deksels op waren ontstond het idee voor het rode hart wat helemaal paste binnen het geheel. We hebben samen gewerkt  met mensen uit Israël, Bosnië, Noorwegen, Duitsland, Italië, India en Zuid Afrika kortom het was weer een zeer geslaagde dag vol met mooie ontmoetingen en gesprekken.

Tapijt voor Vrede @ Kogerkerk

Op uitnodiging van de Werkgroep Jodendom-Christendom-Islam hebben we een Tapijt voor Vrede gelegd op het plein voor de Kogerkerk in Koog aan de Zaan. In de voorgaande maanden is er binnen de gemeenschap een inzamelingsactie geweest voor Deksels en Doppen die ter plekke op kleur gesorteerd werden. Spontaan werden er nog CD's en LP's gebracht, zelfs nog in de hoes! Het enthousiasme was groot en de weergoden waren ons weer goed gezind, inshallah! We sloten af met een bijeenkomst in de kerk begeleid door mooie teksten en liederen van het koor " Femme Vocale " Kortom wederom een zeer geslaagde middag met weer een bijzonder resultaat!

Tapijt voor Vrede @ Congregatie Dochters van Maria en Joseph

Als start van de Vredesweek werden we uitgenodigd bij de Zusters van de Congregatie Dochters van Maria en Joseph, in de volksmond ook bekend als de Zusters van de Choorstraat. We mochten een Tapijt voor Vrede leggen in het Atrium dat aan hun mooie kapel grenst. Er werd enthousiast meegebouwd door de zusters, personeel, bezoekers en vrijwilligers. Het resultaat mocht er weer wezen en heeft er tijdens de hele Vredesweek gelegen, daarna hebben we gezamenlijk opgeruimd.

Tapijt voor Vrede @ Tropenmuseum

Foto’s: Abd Nourallah, Arno Lucas, Leon van den Akker

 

Zie ook: YouTube-Tropenmuseum

Tijdens de zomer hebben we in het Tropenmuseum 8 weken aaneensluitend prachtige Tapijten voor Vrede gelegd, iedere week een ander symbool van wel liefst 144 m2, net zo kleurrijk en divers als de wereld. Rond de symbolen ontstonden prachtige eigen creaties van bezoekers. Er hebben ontzettend veel mensen meegebouwd én opgeruimd uit allerlei verschillende culturen. Op de laatste dag hebben we afgesloten met de transformatie van de hand van Fatima/Mirjam/Maria naar het Vredessymbool. Het enthousiasme was iedere dag weer groot en de sfeer geweldig. Iedereen hartelijk bedankt: de vrijwilligers en bezoekers maar ook de medewerkers van het museum voor de gastvrijheid en prettige samenwerking, het was iedere keer weer een feestje!

Tapijt voor Vrede @ Roze Zaterdag

Samen met vele anderen legden we een groot Regenbooghart op Roze Zaterdag voor het station in 's-Hertogenbosch! Het was een prachtige dag met een fantastische sfeer en de Weergoden waren ons net als de politie goed gezind, ze hielpen zelfs mee, waarvoor dank!

Tapijt voor Vrede @ Nacht van de Vluchteling

Een deel van ons team liep samen met 5000 anderen de Nacht van de Vluchteling en we haalden samen ruim 1,5 miljoen op voor noodhulp geboden door Stichting Vluchteling! Het was een bijzondere dag/avond nacht via een prachtige route en vol verrassende ontmoetingen. Zie ook www.nachtvandevluchteling.nl

Tapijt voor Vrede @ BBS Nieuw Zuid

Op uitnodiging van Divers Buurt-TeamZuid hebben we samen met wijkbewoners een Tapijt voor Vrede gelegd bij de BBS Nieuw Zuid met als uitgangspunt hun mooie logo. Er waren heerlijke hapjes en lekkere Hollandse, Marokkaanse en Syrische soepen. De Weergoden waren ons weer goed gezind, het enthousiasme was groot en de sfeer gezellig inclusief de live muziek, kortom wederom een geslaagde dag!

Tapijt voor Vrede @ Bevrijdingsfestival

Tijdens het Bevrijdingsfestival legden we samen met het publiek een groot Tapijt voor Vrede met als uitgangspunt het logo van 5 mei. Het werd weer een verrassend resultaat door het enthousiasme van iedereen die mee wilde helpen.

Tapijt voor Vrede @ Berending/Afrika

Om hun goede onderlinge verstandhouding kracht bij te zetten legden we samen met de christelijke én moslimgemeenschap een Tapijt voor Vrede in het dorp Berending in Gambia.

Net vantevoren had de overdracht plaatsgevonden van een mooie klok die gedoneerd werd aan de kerk door Cees en Trudy van Noort. We gebruikten meegebrachte tweedehands borden uit Nederland én van de markt in Brikama, schelpen van het strand en lege waterflessen. Lamin Ok Badjie, better known as Rasta, kende het initiatief Tapijt voor Vrede via Facebook en hij nam spontaan de leiding. In no time lag er weer een bijzonder resultaat, na afloop mocht iedereen iets uitkiezen om mee naar huis te nemen wat veel blijde gezichten opleverde.

Tapijt voor Vrede @ Dag tegen Racisme 2017

In het kader van de Dag tegen Racisme hebben we op uitnodiging van de Grote Kerk, Welzijn Divers en antidiscriminatie-organisatie Radar een Tapijt voor Vrede gelegd met als thema Tent of Nations. Er werden vlaggen gelegd van verschillende nationaliteiten, er werd spontaan muziek gemaakt en ter plekke werd er in de keuken van de kerk Syrische soep gekookt.

Tapijt voor Vrede @ de Dam

Op de Dam in Amsterdam legden we een groot Tapijt voor Vrede en er werd enthousiast meegedaan door vele voorbijgangers van allerlei nationaliteiten. Naast ons waren Roemenen aan het demonstreren voor een goed doel, we kwamen met elkaar in contact en op het einde van de dag hebben we samen gedanst rond het Tapijt voor Vrede. De filmploeg van het programma " Geloof en een Hoop Liefde " reisde met ons mee en legde alles vast, zie www.npo.nl

Tapijt voor Vrede @ Gemonde

Op uitnodiging van de Leefbaarheidsgroep Gemonde hebben we een Tapijt voor Vrede gelegd bij de kiosk waar ook de jaarlijkse Dorpskerstboom staat. De belangstelling was groot en het was erg gezellig. Er was Syrische soep, glühwein, warme chocolademelk en zelfgebakken koekjes, kortom een zeer geslaagde middag! Het Tapijt heeft tot na Nieuwjaar gelegen en zat letterlijk aan de grond vastgevroren.

Tapijt voor Vrede @ Jeroen Bosch Ziekenhuis

Op uitnodiging van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in 's-Hertogenbosch hebben we samen met vluchtelingen, bezoekers, personeel en patiënten een Tapijt voor Vrede gelegd op de boulevard in het ziekenhuis. Er hebben ongeveer 100 mensen aan meegewerkt in het kader van " Samen bouwen schept een band voor even en inspiratie voor veel langer "

Tapijt voor Vrede @ PUB & SOS

Van www.dagbestedingpub.nl mogen we altijd de bus lenen als we op weg gaan om Tapijten voor Vrede te leggen, waar we heel blij mee zijn. Samen met de buren van SOS kringloopwinkel hebben we samengewerkt aan dit Tapijt. Het was een idee van Tony om er Geloof, Hoop & Liefde van te maken.

De mooie discobollen werden gemaakt door Jos die ze aan ons doneerde!

Tapijt voor Vrede @ Arrahma Moskee

Op een vrijdagmiddag legden we een Tapijt voor Vrede bij de Arrahma Moskee in

Den Bosch. In verband met het vrijdaggebed was het erg druk en hadden we maar

2 parkeerplaatsen tot onze beschikking. In de kleuren van de moskee en in verschillende talen werd het woord Vrede gelegd, de rode harten verschenen spontaan. We bleken genomineerd te zijn voor de Gouden Duim en Henri Swinkels, gedeputeerde van de provincie Brabant, kwam deze overhandigen!

Tapijt voor Vrede @ Vredeszondag

Op Vredeszondag legden we op uitnodiging van de dominee van de Grote Kerk in verschillende talen het woord Vrede. Samen met vluchtelingen, toeristen en winkelend publiek legden we in totaal 19 x de Vrede, oa in het Engels, Frans, Perzisch, Duits, Italiaans, Russisch, Arabisch, Spaans en zelfs in het Japans!

Tapijt voor Vrede @ Heesch

Op de markt van Heesch hebben we spontaan een Tapijt voor Vrede gelegd, het was

een zeer geslaagde middag en de reacties waren positief.

Tapijt voor Vrede @ Fabriek Magnifique

Tijdens Fabriek Magnifique werd in 3 dagen tijd samen met vluchtelingen en inwoners van Veghel een groots Tapijt voor Vrede gelegd. Maanden vantevoren werd in het dorp een grote inzamelingsactie gehouden voor deksels & doppen.

Er werd samen met de vluchtelingen, kinderen en jongeren Vredesbloemen gelegd in de Lambertuskerk, in de Moskee en bij het Turks Gemeenschapshuis.

Tapijt voor Vrede @ Maria Ter Heide school

Leerkrachten en kinderen van basisschool Maria Ter Heide verzamelden deksels & doppen voor het Tapijt voor Vrede in Veghel. Ze nodigden ons uit om alvast een voorproefje op het schoolplein te komen leggen.

Tapijt voor Vrede @ Dag tegen Racisme

In het kader van de Dag tegen Racisme bouwden we met een ieder die mee wilde doen een nieuw Tapijt voor Vrede op het Kerkplein in Den Bosch. De organisatie was in handen van Peter van Helden van de Grote Kerk en van antidiscriminatie organisatie www.radar.nl

 

Bewoners van tijdelijk AZC Autotron hielpen van het begin tot het einde mee en maakten ter plekke heerlijke Syrische soep.

Tapijt voor Vrede @ Kloosterkapel

Samen met bewoners van tijdelijk AZC Autotron maakte Marianne van Heeswijk de installatie

" Land of Hope & Glory " in de Kunst Kloosterkapel in Vorstenbosch. Ter plekke werd er

Shoroba/Syrische soep gekookt en organiseerden we een Meet & Greet & Soep!

Tapijt voor Vrede @ Maliskamp

Samen met vluchtelingen die tijdelijk in het Autotron in Rosmalen verblijven en inwoners van de Maliskamp bouwde Marianne van Heeswijk in 3 dagen het Tapijt voor Vrede. Wijkcentrum Ons Trefpunt stelde haar deuren open.  

Bekijk ook de video op Vimeo

Marianne van Heeswijk, Villa van Heeswijk, beeldende kunst zowel 2D als 3D

waaronder met name objecten, wandwerk/bekleding, installaties, schalen, sieraden, dessins.